30 g eritritolu
30 g strouhaného kokosu
200 g švestek (nebo blumy)
2 vejce
skořice
vanilka
špetka jedlé sody
med (nemíchat do těsta, dortík pokapeme medem až poté, jak bude hotoví)
Vše zamícháme, rozlijeme do dortové formy o průměru 14 cm s máslovým pečícím papírem. Ozdobíme ovocem, posypeme skořicí. Pečeme na 160 stupních. Hotovou buchtu pokapeme medem (můžete vynechat).
A jaké je další maďarské víno? Pinot Noir 2009 od vinařství Gál Tibor je švestkové barvy, které je taky součástí výhodného Kvartetu Vinorum.
Už jsem to prokoukla, Vinorum zohledňuje při párování jídla s vínem i barvu :)
Pinot Noir je jemné sušší víno, průhledné s odstínem rubínu, kyselost se projevuji i v ovocné charakteristice, v pozadí je cítit peckovité ovoce jako švestky a třešně. Všechny vlastnosti vína, barva, vůně a chuť navozují dohromady příjemný hřejivý pocit. Bezpečně odhaduji, že se Pinot Noir skvěle hodí k švestkovému dezertu. Navíc se mi moc líbí, že není moc kořeněné, tím se hezky doplňuje se skořicovým dortíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat