Připravme se na mrazivé období, kdy si můžeme dopřát hřejivé, pikantní jídla. Podzim a zima přímo vyžadují něco teplého a čím více koření, tím líp. Proto se u nás dostává do popředí oblíbená i indická kuchyně.
Dnešní recept je vytvořen potřebou spotřebovat obrovskou hokkaido dýni a touhou po chuti indického koření.
Na internetu naleznete spousta receptu na "squash curry", mně se moc nezamlouval ani jeden z nich. Proto mi doufám odpustíte vlastní experiment.
750 g dýně hokkaido (čistá váha, nakrájeno na kostky)
1 velká cibule
2 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru (stejné množství jako česneku)
1 indický bobkový list (voní po skořici)
3 semínka celého zeleného kardamonu
1 lžička garam masala
1 lžička kurkuma
2 lžičky madras curry (Mild Madras Curry Powder zn. RAJAH, koupíte i v Albertu)
1 lžička celého římského kmínu
1/4 lžička mletého chilli
400 ml kokosového mléka (Alnatura)
200 ml rajčatového protlaku
2 lžíce olivového oleje
sůl
Beáta
Žádné komentáře:
Okomentovat