Jak jsem vám slíbila, uvádím recept na dýňové knedlíky, zatím pro mě nejlepší přílohu k nasávání omáčky.
250 g upečeného hokkaido
2 vejce
70 g mletých mandlí (loupaných)
1 lžíce olivového leje
sůl
Dýni rozmixujeme s vejcem, přidáme ostatní ingredience a pomocí dvou lžiček rozdělíme na pečící papír s olivovým olejem. Pečeme na 200 stupních přibližně 15 minut. Knedlíky jsou jako houbičky, měkké a vláčné, voní sladce a uznejte, jsou i krásné. Textura mně natolik nadchla, že s experimenty, jak využít dýni, rozhodně nekončím :)
Použít je jako knedlíky by mě vůbec nenapadlo, určitš by byly skvělé i s nějakou dobbrou pomazánkou.
OdpovědětVymazatvýborný recept, knedlíčky byly vynikající! :)
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatMusela jsem trosku prehodnotit, teple s omackou mi nechutnaly, ale rano studene docela ano...
OdpovědětVymazat