Stránky

sobota 17. listopadu 2012

Čokoládový banánový dort





Těsto je bez lepku a bez vajec, bez přidaného cukru/medu.

Někde jsem četla radu, pokud doma nemáš vajíčka, můžeš je v buchtě nahradit banánem. Pravděpodobnost, že mám doma víc banánů než vajec je malá, ale proč to nezkusit. Stejně jsem chtěla upéct buchty bez vajec, poslední dobou jsem četla několik dotazů na pečení bez vajec.

Nejlepší na tomto dortíku je, že se skládá pouze ze čtyř surovin, je bez lepku, bez mléka, bez vajec a bez přidaného cukru nebo sladidla. Příprava trvá pět minut a pro úklid stačí opláchnout jednu nádobu. Zázrak a spasení v kuchyni! 

Na malou dortovou formu (průměr 14 cm)
2 banány
4 velké šťavnaté datle
4 vrchovaté lžíce mletých mandlí
4 vrchovaté lžíce holandského kakaa

Banán jsem nejprve rozmixovala. Hmota se opravdu moc podobá na rozšlehané celé vejce. Dále jsem v banánovém krému rozmixovala datle. Pokud jsou příliš tuhé a suché, nechte je trochu namočit ve vlažné vodě. Přidala jsem mandle a kakao, důkladně zamíchala, rozlila do formy s pečícím papírem a pekla na 180 stupních cca 20 minut.

Opravdu se nechci chlubit, ale je to tak dobré, šťavnaté, sladké a jemné. Doporučuji.


cokoladovy

14 komentářů:

  1. Tak už peču :) Chodila jsem se na tenhle recept dívat hodněkrát.

    OdpovědětVymazat
  2. Aixa > Zkoušela jsem teď upéct, je to výborné. Za sebe bych tam mohla mít trochu medu, ale to až třeba příště. I tak perfektní.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem to právě upekla a je to naprosto skvělý a navíc rychlý.Paráda.Děkuji za tento super recept:)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem vyzkoušela a bezva. Díky. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. ďakujem za recept...koláč je fantastický. Ja som miesto ďatlí dala slivky ( dietnejšie ;))a skúsila som dať do toho jedlú sódu....a je úžasný...

    OdpovědětVymazat
  6. je uzasny, dakujem za inspiraciu:)dada

    OdpovědětVymazat
  7. ahoj, tvoje recepty su super-aj tento-len mam jeden problem-robim ho uz druhykrat a stale sa mi po upeceni lepi cesta na formicky-pouzivam silikonove, doteraz som ten problem nemala:( davam do mufin foriem, peciem cca 40 minut aj viac, ale cesto sa neodlepuje:(cim toje? nevies poradit??? dada

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to netuším :( Silikonové formy jsou přece od toho, aby se nic nelepilo. Možná zkusit vymazat máslem...

    OdpovědětVymazat
  9. A ty datle jsou sušené?? Daji se tedy místo nich použít i švestky/ rozinky? :D

    OdpovědětVymazat
  10. ano, jsou sušené, ale měkké. Švestky a rozinky bych doporučila namočit.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, chtěl jsem se jen zeptat, zda je forma 14 cm běžně k sehnání, protože mě se to nepodařilo:) Recept se mi natolik líbí, že tu formu prostě musím mít!:) Díky, ahoj Lukáš

    PS:četl jsem tvůj blog celý a cením si toho, že jsi udělala takto fajnový blog, jen tak dál:)

    OdpovědětVymazat
  12. Díky Lukáši :) Forma je z běžného obchodu, možná tesco nebo lidl, nic extra.

    OdpovědětVymazat