Někde jsem četla radu, pokud doma nemáš vajíčka, můžeš je v buchtě nahradit banánem. Pravděpodobnost, že mám doma víc banánů než vajec je malá, ale proč to nezkusit. Stejně jsem chtěla upéct buchty bez vajec, poslední dobou jsem četla několik dotazů na pečení bez vajec.
Nejlepší na tomto dortíku je, že se skládá pouze ze čtyř surovin, je bez lepku, bez mléka, bez vajec a bez přidaného cukru nebo sladidla. Příprava trvá pět minut a pro úklid stačí opláchnout jednu nádobu. Zázrak a spasení v kuchyni!
Na malou dortovou formu (průměr 14 cm)
2 banány
4 velké šťavnaté datle
4 vrchovaté lžíce mletých mandlí
4 vrchovaté lžíce holandského kakaa
Banán jsem nejprve rozmixovala. Hmota se opravdu moc podobá na rozšlehané celé vejce. Dále jsem v banánovém krému rozmixovala datle. Pokud jsou příliš tuhé a suché, nechte je trochu namočit ve vlažné vodě. Přidala jsem mandle a kakao, důkladně zamíchala, rozlila do formy s pečícím papírem a pekla na 180 stupních cca 20 minut.
Tak už peču :) Chodila jsem se na tenhle recept dívat hodněkrát.
OdpovědětVymazatA povedlo se? :)
OdpovědětVymazatAixa > Zkoušela jsem teď upéct, je to výborné. Za sebe bych tam mohla mít trochu medu, ale to až třeba příště. I tak perfektní.
OdpovědětVymazatTak jsem to právě upekla a je to naprosto skvělý a navíc rychlý.Paráda.Děkuji za tento super recept:)
OdpovědětVymazatTaky jsem vyzkoušela a bezva. Díky. :-)
OdpovědětVymazatďakujem za recept...koláč je fantastický. Ja som miesto ďatlí dala slivky ( dietnejšie ;))a skúsila som dať do toho jedlú sódu....a je úžasný...
OdpovědětVymazatje uzasny, dakujem za inspiraciu:)dada
OdpovědětVymazatahoj, tvoje recepty su super-aj tento-len mam jeden problem-robim ho uz druhykrat a stale sa mi po upeceni lepi cesta na formicky-pouzivam silikonove, doteraz som ten problem nemala:( davam do mufin foriem, peciem cca 40 minut aj viac, ale cesto sa neodlepuje:(cim toje? nevies poradit??? dada
OdpovědětVymazatTak to netuším :( Silikonové formy jsou přece od toho, aby se nic nelepilo. Možná zkusit vymazat máslem...
OdpovědětVymazatA ty datle jsou sušené?? Daji se tedy místo nich použít i švestky/ rozinky? :D
OdpovědětVymazatano, jsou sušené, ale měkké. Švestky a rozinky bych doporučila namočit.
OdpovědětVymazatSuper, jdu to zkusit. Děkuji :)
OdpovědětVymazatAhoj, chtěl jsem se jen zeptat, zda je forma 14 cm běžně k sehnání, protože mě se to nepodařilo:) Recept se mi natolik líbí, že tu formu prostě musím mít!:) Díky, ahoj Lukáš
OdpovědětVymazatPS:četl jsem tvůj blog celý a cením si toho, že jsi udělala takto fajnový blog, jen tak dál:)
Díky Lukáši :) Forma je z běžného obchodu, možná tesco nebo lidl, nic extra.
OdpovědětVymazat