Stránky

neděle 10. listopadu 2013

Dýňové paleo "knedlíky"


paleo knedlíky dýně bez lepku


Jak jsem vám slíbila, uvádím recept na dýňové knedlíky, zatím pro mě nejlepší přílohu k nasávání omáčky. 

250 g upečeného hokkaido
2 vejce
70 g mletých mandlí (loupaných)
1 lžíce olivového leje
sůl

Dýni rozmixujeme s vejcem, přidáme ostatní ingredience a pomocí dvou lžiček rozdělíme na pečící papír s olivovým olejem. Pečeme na 200 stupních přibližně 15 minut. Knedlíky jsou jako houbičky, měkké a vláčné, voní sladce a uznejte, jsou i krásné. Textura mně natolik nadchla, že s experimenty, jak využít dýni, rozhodně nekončím :)

paleo dynove kledliky bez lepku

4 komentáře:

  1. Použít je jako knedlíky by mě vůbec nenapadlo, určitš by byly skvělé i s nějakou dobbrou pomazánkou.

    OdpovědětVymazat
  2. výborný recept, knedlíčky byly vynikající! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Musela jsem trosku prehodnotit, teple s omackou mi nechutnaly, ale rano studene docela ano...

    OdpovědětVymazat