Stránky

neděle 28. července 2013

Paleo Clafoutis - Třešňová vláčná buchta bez lepku a bez mléka




paleo tresnova buchta bez lepku bez mleka





Jak těžké napsat, tak jednoduché připravit ;) Je to francouzská mléčná bublanina s ovocem, základní recept jsem překombinovala na paleo. Věnuji tento recept do výzvy od Nikky 

Přiznávám se, jsou recepty, které se na první pohled zdají být báječné a jako kdyby je nešlo ani pokazit. Pak se do ně člověk pustí a nestačí se divit. Když jsem řídké těsto nalila do formy, opravdu jsem nevěřila že z trouby vyleze chutná buchta. Dejte jí šanci, nenechte se svést zdánlivým špatným výsledkem. Clafoutis opravdu stojí za vyzkoušení! Výsledek je vláčný, voňavý, jemňoučký letní koláč!

Recept:
3 vejce
70 mletých mandlí
2 dl kokosového krému (před použitím zamíchat!)
2 velké lžíce medu (libovonlého sladidla)
vanilka
300 g třešní

Postup:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, vymažeme dortovou formu nebo formu na buchtu máslem (pro jistotu jsem vložila i pečící papír). 
Vypeckujeme třešně. Já vím, že jsou třešně báječné v celku, při pečení se totiž z jader uvolňuje zajímavé aroma, ale já je mám ráda v buchtě vypeckované :) Nechám to na vás. Můžete samozřejmě použít jakékoliv jiné ovoce. 

Vejce rozšleháme s medem a vanilkou, přidáme mleté mandle a rozmícháme i s kokosovým hustým mlékem (krémem). Tekuté těsto rozlijeme do připravené formy, rozdělíme do ní třešně a pečeme 30-40 minut.

paleo tresnova buchta bez lepku bez mleka

paleo tresnova buchta bez lepku bez mleka SCD

11 komentářů:

  1. Nechápu, že v tom není mouka a drží to pohromadě. Je to nádherný. Sbíhají se mi sliny! Kdyby nebylo takové vedro, zkusila bych. Teď nechci ale troubu ani vidět. Pozveš na ochutnání?:D

    OdpovědětVymazat
  2. bylo to těsné, taky jsem tomu moc nevěřila, hlavně, když jsem to tekuté těsto lila do formy... Jak já jsem nadávala, a zapřísahala, že už nidky neřeknu předem, co chci udělat, pak se to obrátí proti mně :) A nakonec to dopadlo opravdu skvěle, vejce jsem důkladně rozšlehala a kráně drží pohromadě. Koláč neměl dlouhý život, ochutnávka možná až příště, když se něco povede, musíš se hlásit dopředu! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, mňam. Takovýto vláčný typ koláče mám také ráda! A o tom aroma třešní při pečení s peckou jsem vůbec netušila, to je zajímavé!

    OdpovědětVymazat
  4. Četla jsem to v Gurmetu. Možná je to pravda. Ale mně chutná koláč bez pecek a nemusím se bát o svoje zuby ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den,

    Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku http://www.vyhledejrecepty.cz/ kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 85 000 posbíraných receptů. Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.

    Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.

    V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.

    S pozdravem,
    info@vyhledejrecepty.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Koláč som piekla s čučoriedkami, bol skvelý, vďaka !

    OdpovědětVymazat
  7. Včera jsem to zkoušela, chuťově výborné! Akorát jsme to museli jíst lžičkou, kontrolně jsem se šla podívat asi 27 minut po začátku pečení a vytvořila se jakási krusta (bublina), která se začala už připalovat, aby to nemělo vliv na chuť koláče. Pekla jsem v horkovzdušné troubě, ale to by snad nemělo mít takový vliv? :(

    OdpovědětVymazat
  8. Taky mám horkovzdušnou, neměl by to být problém, nevím, kde je zakopaný pes :(

    OdpovědětVymazat
  9. Chcela by so sa spytat na priemer formy dakujeem

    OdpovědětVymazat