Stránky

středa 5. června 2013

Mrkvové nudle

zeleninove nulde bezlepkove testoviny alternativni


                                                                                                                                                                  
Nejjednodušší recept v historii blogu :) Mrkev stačí očistit a pomocí škrabky "nakrájet" na dlouhé jemné nudle. Je to mnohem rychlejší, než jsem si myslela. Pak už jenom osmahnout na pánvi a osolit. Nejlepší jsou, když se důkladně propečou, chvilku to trvá, ta chuť za to stojí. S olejem nešetřete, ať se nudle nedusí ale pečou. Při pečení zůstávají mrkvové nudle pružné a chuť je jiná, než při dušení. Na jednu porci počítejte 1-2 mrkve. Hodí se jako příloha k masu nebo samostatné jídlo. Vyzkoušejte je ještě horké, posypat strouhaným sýrem a čerstvou bazalkou, zalít oblíbenou omáčkou nebo bych se nebála kombinovat s boloňskou směsí.


paleo nudle testoviny zeleninove


bezlepkove SCD testoviny paleo


8 komentářů:

  1. to by mě nenapadlo! :)
    receptík určo ukládám a hnedky píšu o mrkev!:D

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle jídlo mám moc ráda, vždycky mi ho připravoval přítel, pěkně s kozím tvarohem...moc dobré :)

    OdpovědětVymazat
  3. Oh, kozí tvaroh! To musí být lahodná kombinace :)

    OdpovědětVymazat
  4. dělávám pomalu obden. S arašídovou omáčkou jsou dokonalé.

    OdpovědětVymazat
  5. Prostě neomrzí... dnes jsem je měla s čerstvou bazalkou a kousky losose. :)

    OdpovědětVymazat
  6. tyjo no, celkem levná záležitost :) a rychlá. Dokonalý.

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, mňam! Mrkev miluju v jakékoli podobě, takže až mě přejde břichabol, vrhnu se na ni!

    OdpovědětVymazat
  8. Super, určite urobím! Vdaka za recept :)

    OdpovědětVymazat