Nejjednodušší recept v historii blogu :) Mrkev stačí očistit a pomocí škrabky "nakrájet" na dlouhé jemné nudle. Je to mnohem rychlejší, než jsem si myslela. Pak už jenom osmahnout na pánvi a osolit. Nejlepší jsou, když se důkladně propečou, chvilku to trvá, ta chuť za to stojí. S olejem nešetřete, ať se nudle nedusí ale pečou. Při pečení zůstávají mrkvové nudle pružné a chuť je jiná, než při dušení. Na jednu porci počítejte 1-2 mrkve. Hodí se jako příloha k masu nebo samostatné jídlo. Vyzkoušejte je ještě horké, posypat strouhaným sýrem a čerstvou bazalkou, zalít oblíbenou omáčkou nebo bych se nebála kombinovat s boloňskou směsí.
to by mě nenapadlo! :)
OdpovědětVymazatreceptík určo ukládám a hnedky píšu o mrkev!:D
Tohle jídlo mám moc ráda, vždycky mi ho připravoval přítel, pěkně s kozím tvarohem...moc dobré :)
OdpovědětVymazatOh, kozí tvaroh! To musí být lahodná kombinace :)
OdpovědětVymazatdělávám pomalu obden. S arašídovou omáčkou jsou dokonalé.
OdpovědětVymazatProstě neomrzí... dnes jsem je měla s čerstvou bazalkou a kousky losose. :)
OdpovědětVymazattyjo no, celkem levná záležitost :) a rychlá. Dokonalý.
OdpovědětVymazatJé, mňam! Mrkev miluju v jakékoli podobě, takže až mě přejde břichabol, vrhnu se na ni!
OdpovědětVymazatSuper, určite urobím! Vdaka za recept :)
OdpovědětVymazat