První recept letos, který mně moc potěšil. Je jednoduchý a rychlý, hlavní roli hrají přirozené suroviny.
Originál jsem četla na FB, bohužel jsem ho již nenašla, tak jsem si poměry vymyslela. Dopadlo to výborně. Perfektní základní recept, určitě se ještě objeví i v jiné formě.
Použila jsem formu 26 x 12 cm
250 g kaštanového pyré bez cukru
100 g medu
2 bílky
mražené borůvky (jiné ovoce)
Bílky vyšleháme a přidáme med, do této medově pěny zamícháme kaštanové pyré. Těsto pečeme ve formě s pečícím papírem vymazaným máslem. Délka pečení je zhruba jako u piškotového těsta, kontrolujeme vpichem špejlí.
Prosím, co je to kaštanové pyré? musím si ho vyrobit, nebo se dá koupit? Pokud ano, tak kde? Děkuji za odpověď
OdpovědětVymazatDobrý den, omlouvám se, nějak jsem dotaz přehlédla. Kaštanové pyré je v podstatě pyré s mletých tepelně již opracovaných kaštanů. Můžete si pyré vyrobit doma: kaštany upečete, oloupete a rozmačkáte (rozmixujete, můžete přidat trochu vody). Lze koupit občas i v supermarketech, vyhledávejte pyré bez cukru.
OdpovědětVymazatmuzu se zeptat jestli jste pyre v obchode videla???ja zatim bohuzel ne... a domaci zabira dcl dost casu, ale zato je opravdu vyborne
OdpovědětVymazatAhoj, párkrát jsem viděla, možná v rámci Lidl akce, nebo ve Šparu (předpečené kaštany bez slupky), bohužel teď netuším, kdy mají ve stálé nabídce. Já mám štěstí, dostávám ze Slovenska, zkus využít nějaké zdroje, nebo je opravdu řešení domácí. Není to taková tragedie, stačí kaštany namočit, upéct, oloupat a rozmixovat, dělala jsem i větší množství do mražáku.
OdpovědětVymazatGastanove pyre som nakoniec nasiel v Tescu v mraziacom boxe medzi zmrzlinou a zeleninou, chystam sa na tento recept uz dlhsiu dobu, vyzera to vynikajuco :)
OdpovědětVymazatLubos
Perfektní, občas se v nabídce obchodů objeví :)
OdpovědětVymazat