Stránky

čtvrtek 10. dubna 2014

Estragonová poctivá krůtí polévka




Podávala se na večeři Restaurant Day Brno a myslím, že měla velký úspěch. 

Na 8 porcí:
Na základní vývar

krůtí vrchní stehno a kuřecí kosti 

4 mrkve

3 petržele

1 kedlubna
1 zelená paprika
1 cibule
menší bulva celeru (100 g)
rozmarýn
sůl
nové koření (3 kuličky)
celý pepř (10 kuliček)
bobkový list (2 ks)



Na polévku:

nastrouhaná kůra z jednoho citronu

1 čajová lžíce sušeného estragonu

2 dl bílého vína
400 g mraženého hrášku
1 řapík celeru
1 cibuli
olivový olej nebo máslo
sůl




Nejprve připravíme vývar: Kosti a maso zalijeme vodou, pomalu uvedeme do varu. Odstraníme vzniklou pěnu a přidáme koření a očištěnou zeleninu. Vaříme cca 2 hodiny na nejmenším ohni. Měkké maso nakrájíme na menší kousky, zeleninu na kostičky, vývar scedíme. 

Můžete pracovat klidně den předem, pak polévku dokončit půl hodiny před podáváním. 

Ve větším hrnci osmažíme cibuli, přidáme mražený hrášek a nakrájený řapík, trochu spolu podusíme. Zalijeme bílým vínem a dusíme cca 5 minut. Nakrájíme zeleninu z vývaru (mrkev, kedlubnu a petržel) a přidáme spolu s masem a vývarem. Nakonec dochutíme citronovou kůrou a estragonem, přivedeme do varu a vaříme, dokud hrášek nezměkne.


Žádné komentáře:

Okomentovat