Stránky

pátek 10. ledna 2014

Fenyklová smetanové polévka

kremova polevka bez lepku fenykl


Mám krémové polévky moc ráda, myslím, že nejsem sama. Fenykl je křupavý a mírně sladký, s nádechem aromatické vůně. Doporučuji vyzkoušet, hodí se i syrový do salátů, tepelně upravený nemá tak intenzivní vůni, jemná sladkost zůstává. Celá rostlina je jedlá, od bulvy po stonky až po zeleň a semínka. Objevuje se zejména v mediteránní kuchyni, naleznete ho i u nás. Neváhejte tady a pokud na fenykl natrefíte, vyzkoušejte :)

Na 4 porce:
2 ks fenyklu
olivový olej
půl lžička římského kmínu
špetka chilli dle chuti
půl lžička sušené cibule
300 ml vody
200 ml 30 %-ní smetany
sůl

Fenykl nakrájíme na kostičky, podusíme na olivovém oleji. Zalijeme vodou a kořeníme. Vaříme pod slabším ohněm 20 minut, rozmixujeme a doladíme smetanou. 



1 komentář:

  1. Polévka vypadá velice chutně, vyzkouším. Fenyklovou jsem ještě nevařila. Jindra

    OdpovědětVymazat