Stránky

pátek 6. prosince 2013

Dýňová buchta s čokoládou a kokosem






Prosím, udělejte mi laskavost, upečte tuto buchtu. Já se do dýňového těsto naprosto zbláznila. Dýňové pyré je báječným základem, můžete ho dochucovat dle vlastní představy. Čokoláda-kokos je vždy vítězná kombinace. Výsledek bude vždy šťavnatý, krémový. A vůbec nechutná divné, není to kompromis, který na poli bezlepkového stravování musíte spolknout, je to neuvěřitelně jednoduchý způsob, jak péct zdravě a ze sezonních surovin. Testovací četa jednohlasně přikyvuje. Je to upgrade verze receptu na čokoládové mini bábovky z minulého týdne.

Na menší plech budete potřebovat:
500 g pečeného hokkaido (kostky hokkaido upečeme v troubě na 180 stupních)
80 g strouhaného kokosu
80 g másla
3 vejce
100 g hořké čokolády (Lindt 90 %)
70 g medu
70 g eritritolu
vanilka
strouhaný kokos na posypání

Čokoládu a máslo necháme roztát, pracujte opatrně. Hokkaido nasypeme do větší nádoby mixéru, přidáme všechny další ingredience a důkladně rozmixujeme. Rozlijeme na pečící papír s máslem a pečeme na 170 stupních, dokud se na párátko nic nepřilepí. 


Fantastická čokoládová buchta, kterou okouzlíte každého hosta.

Máme tady poslední ochutnávku vína, myslím, že je více než aktuální. Vinorum vybralo býčí krev s názvem Egri Bikavér Áldás, tedy Požehnání. Slavnostní je nejen jméno. Barva je tmavě rubínová, chuť hřejivě ovocná a s kořeněným charakterem. Působí bohatě, je to víno na nevšední příležitosti. 






5 komentářů:

  1. Ano, dělám taky podobnou, jen do toho dávám ještě na kolečka nakrájemý banán. Je to dobrý barevně, stačí pak míň sladit a kombinace kokos-čokoláda-banán... To já miluju :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No jo dýně je úžasná, jedna z mých nejoblíbenější zelenin. když mě někdy chytne pečící nálada tak vyzkouším, ale to asi bude až zase v létě kdy bude nová sklizen u mě na zahradě, jelikož jsem všechny dýně už spotřebovala. Je moc zajímavé jak doporučujete k jídlo to víno, to se mi moc líbí i když víno nepiju.

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám to ohromné štěstí, že na zahrádce bylo dýně hokkaido i na zavařování a rodiče přítele taky pěstují dýni máslovou, tak mně čeká ještě další várka zavařování. Přes týden sem hodím krátký postup, jak připravit dýňové pyré a pak si můžeme dýni vychutnávat celý rok ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Lucule, přidat banán je skvělý nápad! Díky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Výborná záležitost, je to hodně žravé

    OdpovědětVymazat