Opravdu mám ráda novinky, zajímavosti, ráda vyzkouším různé recepty...
Ale klasika je klasika. Nemůžu si pomoct, nejlíp si pochutnám na receptech, které jsou bez kouzla, bez atrakce, znám je z dětství a vyvolávají ve mně vzpomínky. Teď mám takové idylické nostalgické období :)
Mám ráda recepty, které jsou dobré jen proto, že se jedná o kombinaci kvalitních a chutných surovin a nelze je pokazit. Třeba kuře pečené s lečo podkladem. U nás se dělalo často, protože k němu nepotřebujete nic jiného, než domácí kuře, rajčata a papriky. To se potom pozná, co máte na talíři! Sladké rajčata neošidíte, voňavé masité kuře taky ne. Vyberte se teda na trh a do tohoto receptu se bez dobré zeleniny a kvalitního masa ani nepouštějte...
Tento recept je skoro bez práce, výsledek je zaručený :) Pokud milujete lečo stejně jako já, nezklame vás.
Ingredience:
kuře naporcované (použila jsem jen půlku)
3 rajčata
2 papriky
1 lžíce sádla
sůl
Kuře osolíme a naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenými rajčaty a paprikou, navrch rozdělíme sádlo. Zakryjeme a pečeme v troubě, dokud kuře nezměkne. Dále pečeme do zlata. Pokud se vám zdá lečo příliš vlhké a máte rádi spíš suché pečené kuře, můžete kuře ze směsi vybrat a dopéct samostatně.
Lečo můžete naservírovat i jako přílohu, aspoň já to mám tak ráda, jinak se ke kuřeti výborně hodí nové brambory s petrželkou a máslem.
Tohle my jsme doma dělali s rybou... Třeba kaprem :)
OdpovědětVymazatjojo, s rybou to funguje taky ;)
OdpovědětVymazatTak dlouho jsem hledala, až jsem našla :) Bezlepkových blogů není nikdy dost :) (respektive jsi první, který jsem našla :D) Budu se těšit na další recepty, co vyzkouším :)
OdpovědětVymazatMišmen vítej :)
OdpovědětVymazat