Stránky

úterý 11. března 2014

Makovo jablečná buchta



Kombinace máku a jablek nikdy neomrzí :) 
Makovník s jablky měl mezi vámi obrovský úspěch, který jsem nečekala a myslím, že to je hlavně jednoduchostí. Tak přináším další recept z podobných surovin, stejně jednoduchý, ale o to lepší! Výsledek je vláčný ovocný koláč pro milovníky jablek. 

Dortová forma 22 cm:

Spodní vrstva těsta:
2 vejce
2 lžíce medu (nebo jiné sladidlo)
špetka jedlé sody

Vrchní vrstva těsta:
2 vejce
60 g makové mouky
2 lžíce medu (nebo jiné sladidlo)
špetka jedlé sody

Náplň:
1 kg strouhaných jablek
med nebo jiné sladidlo dle chuti
pár kapek citronu

Připravíme si dortovou formu s máslovým pečícím papírem. Jablka nastrouháme a osladíme/dochutíme. 
Ingredience na první vrstvu těsta zamícháme a rozlijeme na spodek formy. Následuje jablečná náplň. Koláč dokončíme další vrstvou makového těsta. Těsto je lepkavé, ale snadno ho rozetřete. 

Pečeme 30 minut na 170 stupních. 


5 komentářů:

  1. O makové mouce slyším prvně. :)) Nešel by místo ní dát normálně mletý mák?

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě ano, ale maková mouka je jemnější a má lepší vlastnosti :)

    OdpovědětVymazat
  3. super, už vím co udělám s tou makovou moukou!! díky za recept =)

    OdpovědětVymazat
  4. Rozmixovala jsem mletý mák a šlo to taky. Koláč je výborný.

    OdpovědětVymazat
  5. Kde se dá sehnat máslový pečící papír? Recept vypadá super :).

    OdpovědětVymazat