Indické jídlo je jedna z možností, jak si udělat pohodový večer. Teplé, exotické, trochu ostré :)
Tento recept indického fazolového kotlíku jsem našla na portálu videojug.com, trochu jsem si ho upravila dle sebe. Portál vřele doporučuji, naleznete tam další skvělé recepty (a nejen recepty). Líbí se mi, že se tam angažují profesionální kuchaři a recepty jsou opravdu odzkoušené, zatím jsem nenarazila na šizení :)
Na 4 porce:
200 g barevných fazolí (v suchém stavu), předem uvařené v osolené vodě, ale ať nejsou úplně měkké
2 cibule + lžička olivového oleje
5 stroužků česneku
2 lžíce ghí/olivového oleje/másla
1 kousek zázvoru *
1 lžička celého římského kmínu
2 lžičky mletého koriandru
1 lžička garam masala
1/4 lžička kurkumy
200 ml rajčatového protlaku
chilli dle chuti
sůl dle chuti
voda nebo nálev od fazolí
Zvolíme hrnec nebo pánvičku s vyšším okrajem.
Všechno si předem připravte: rozmixujte cibuli s olivovým olejem, promačkejte česnek, připravte si na talířek koření.
Do oleje nejprve přidáme celý kmín, pak cibuli a česnek, lehce osmažíme. Dalším krokem přidáme rajčatový protlak, ostatní koření a fazole. Promícháme, zalijeme trochou vody. Necháme na mírném ohni vařit 30 minut, občas promícháme.
Obstojí i bez přílohy, nebo si ke curry můžete připravit rýži. V případě, že nedržíte dietu, tak se nebraňte indickým plackám chapati :)
* Větší kus čerstvého zázvoru oloupu a rozmixuji s trochou vody, rozdělím do plastové formy na led a skladuji v mrazáku. Pokud potřebuji, vyberu pouze jednu kostku.
Včera jsem zkoušela a bylo to moc dobrý, díky za recept! :)
OdpovědětVymazat