Stránky

pondělí 30. září 2013

Makovník s jablky


paleo makova buchta bez lepku SCD


Pokud vám chutná mák, tento recept si zamilujete :) 

Už jsem dříve pekla ořechovou buchtu, do které jsem přidala hodně strouhaných jablek a napadlo mně, že by to mohlo fungovat i s mákem. A měla jsem pravdu ;)

Já jsem použila úzkou pečící formu o rozměru 26 x 12 cm, a těsto bylo vysoké tak 5-6 cm. Doporučuji rozlít do většího pekáče, čím se doba pečení rozhodně sníží. 

Na buchtu 12 x 26 cm budeme potřebovat
100 g mletého máku
3-4 vrchovaté lžíce mletých mandlí
3 větší jablka bez jader, nastrouhané na větším struhadle
2 lžíce medu (nebo doporučuji eritritol, stevii, jiné sladidlo dle chuti)
3 vejce
1,5 dl kokosového mléka (můžete nahradit i bílým jogurtem)
špetka jedlé sody

Příprava je hodně nenáročná. Připravíme formu s pečícím papírem a vymažeme máslem. Nastrouháme jablka a všechny ingredience důkladně zamícháme. Pečeme na 170 stupních, dokud se na špejli nic nelepí. 

paleo makova buchta bez lepku SCD

paleo makova buchta bez lepku SCD

paleo makova buchta bez lepku SCD


28 komentářů:

  1. to vypadá velmi chutně. už teď vím, že to budu zbožňovat.

    OdpovědětVymazat
  2. To musím zkusit! Vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jó! Mák miluji, možná zkusím i s hruškami:) Díky za recept!

    OdpovědětVymazat
  4. Jee to může být dobrota:) a uplně se to hodí do tohodle období:) to určitě taky vyzkouším:)

    OdpovědětVymazat
  5. No jasně! Hrušky! Proč mně to nenapadlo? :) Díky ;)

    OdpovědětVymazat
  6. No to určite vyskúšam. Vďaka...

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den,

    Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku http://www.vyhledejrecepty.cz/ kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 140 000 posbíraných receptů. Každým dnem narůstá návštevnoť strany. Momentálně máme denně 30 000 kliků. Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.

    Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.

    V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.

    S pozdravem,
    info@vyhledejrecepty.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Včera odzkoušeno a mohu jen doporučit! Vzhledem k nedávno vyskytnutým problémům s lepkem jsem v pečení bez mouky začátečníkem, tento recept je však vynikající!

    OdpovědětVymazat
  9. Je to opravdu vyborne! Priste zkusim pridat jeste par susenych svestek.

    OdpovědětVymazat
  10. mužu se zeptat, kde kupujete mlety mak bez stop lepku? mam hodně přísnou diet a stopy mi vadí taky...

    OdpovědětVymazat
  11. Ja napríklad nekupujem nikdy mletý mak. Treba si zomlieť.

    Ináč suprový receptík, práve niečo takéto som robila v nedeľu len tak od oka. Výborná kombinácia.

    OdpovědětVymazat
  12. Přesně tak, nekupuji, rozemelu doma :)

    OdpovědětVymazat
  13. Dělala jsem i bez mléka a vajec. Já použila uvařené jáhly, jablka, mák, namleté lískové oříšky a na oslazení med. Vznikla kaše, která se už i tak dala jíst, ale ještě jsem zapekla v troubě a bylo to famózní!

    OdpovědětVymazat
  14. Te mě těší :) Děkuji za feedback :)

    OdpovědětVymazat
  15. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  16. Chtěla bych Vám poděkovat za Vaše chutné, jednoduché a hlavně zdravé recepty. Je mi 25 let a nikdy mne vaření moc nebavilo. Asi to bylo tím, že mi české klasiky připadly nudné a všude to byla samá mouka a smetana :) Ale díky food blogům jako je ten Váš, jsem tomu přišla na chuť. Děkuji! Měla bych dotaz na zkušenější. Zkoušela jsem tento recept, ale makovník bylo trochu víc hořký. Na začátku byly cítit jablka ale ke konci byl celkem hořký. Mohlo to být způsobeno větším množstvím máku?

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuji za pochvalu, je to pěkný začátek dne :) Nebyl ten mák náhodou starší?

    OdpovědětVymazat
  18. Vynikající ! Včera večer jsem vyzkoušela a již je pryč, takže si to večer zopakuji. Díky :-)
    Eva

    OdpovědětVymazat
  19. To je potom ekonomicky nevýhodný recept, když se tak rychle vytratí :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahojky, tenhle recept vypadá skvěle. Můžu se zeptat, jestli by se dal kokos nahradit oříšky? A když tam dám jogurt, bude to asi celý kelímek (150g) ? dekuji :)

    OdpovědětVymazat
  21. Kokos v receptu není, ano, 1,5 dl jogurtu bude v pohodě :)

    OdpovědětVymazat
  22. Skvělý,hned byl pryč!! :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Děkuji, naprosto luxusní, jsme na bezlepokové dietě a fakt chutnal

    OdpovědětVymazat
  24. Včera jsem upekla a dnes už skoro není - opravdu výborná buchta. A to lepek můžeme :)
    Taky jsme dělala i vaši domácí paštiku s jablkem a lepší jsem nikdy nejedla.
    Díky za bezva recepty.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  25. Včera jsem zkoušela na způsob štrůdlu se skořicí a bez maku a byl naprosto luxusní! :-)

    OdpovědětVymazat