Stránky

sobota 2. listopadu 2013

Makové lívance

paleo scd makove livance bez lepku



Máte ráno chvilku, abyste si připravili sladkou snídani? Tak šup na lívance :)

Na 5-6 kusů (2 porce):

50 g mletého máku
1 jablko nastrouhané na struhadle s většími oky
2 vejce
10 g eritritolu
10 g medu
tuk na smažení (použila jsem kokosový tuk)

Všechno zamícháme a usmažíme lívance. Doporučuji smažit na nižší teplotě, ať se upečou i zevnitř a pak se lehce obrátí.

6 komentářů:

  1. Ahoj Borůvko!
    Chcel by som sa spýtať, z akého dôvodu aplikuješ med.
    Ja robím lievance skoro podobne ako Ty, ale bez medu.
    Ahoj,
    imro

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Imre, no jen proto, abych měla lívance sladké. Já bych zvládla i samotný eritritol, ale ne všem funguje... tak je zatím nejlepší kompromis med a eritritol 1:1. Zachová se sladká chuť a zároveň se sníží množství sacharidů ;) Spokojenost pro každého. Ty jíš 100 % paleo a předpokládám i s nízkym přísunem sacharodů, vnímáš sladkou chuť úplně jinak, což je dobře.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadají strašně dobře, jenom mám otázku co je to ten eritritol ? Nikdy jsem to nesylšela:) kde ho seženu? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Eritritol je sladidlo bez kalorií a sacharodů. Mají ho v obchodech se zdravou výživou a v internetových obchodech. Koupila jsem už i v DM (s příměsí stevie).

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Beáta, Tomáš!

    Ja som sa pýtal iba kvôli tomu, že či med hrá nejakú úlohu v celkovej príprave.
    Nie som 100% paleo - to sme už predebatovali, konzumujem aj med, ale iba v tedy,keď sa tomu neviem vyhnúť.
    Ináč dobre vidíš, po určitej dobe je nárok organizmu na CH odlišný.

    OdpovědětVymazat
  6. Nic se nestane, když se med vymění na něco jíného dle chuti :) Já se med snažím snižovat, hlavně když se peče, určitě se med znehodnotí, je lepší ho použít v tepeně neupravených receptech. Uvidíme, kam se dopracujeme, zatím jsme na dobré cestě :)

    OdpovědětVymazat