Máte ráno chvilku, abyste si připravili sladkou snídani? Tak šup na lívance :)
Na 5-6 kusů (2 porce):
50 g mletého máku
1 jablko nastrouhané na struhadle s většími oky
2 vejce
10 g eritritolu
10 g medu
tuk na smažení (použila jsem kokosový tuk)
Všechno zamícháme a usmažíme lívance. Doporučuji smažit na nižší teplotě, ať se upečou i zevnitř a pak se lehce obrátí.
Ahoj Borůvko!
OdpovědětVymazatChcel by som sa spýtať, z akého dôvodu aplikuješ med.
Ja robím lievance skoro podobne ako Ty, ale bez medu.
Ahoj,
imro
Ahoj Imre, no jen proto, abych měla lívance sladké. Já bych zvládla i samotný eritritol, ale ne všem funguje... tak je zatím nejlepší kompromis med a eritritol 1:1. Zachová se sladká chuť a zároveň se sníží množství sacharidů ;) Spokojenost pro každého. Ty jíš 100 % paleo a předpokládám i s nízkym přísunem sacharodů, vnímáš sladkou chuť úplně jinak, což je dobře.
OdpovědětVymazatVypadají strašně dobře, jenom mám otázku co je to ten eritritol ? Nikdy jsem to nesylšela:) kde ho seženu? :)
OdpovědětVymazatEritritol je sladidlo bez kalorií a sacharodů. Mají ho v obchodech se zdravou výživou a v internetových obchodech. Koupila jsem už i v DM (s příměsí stevie).
OdpovědětVymazatAhoj Beáta, Tomáš!
OdpovědětVymazatJa som sa pýtal iba kvôli tomu, že či med hrá nejakú úlohu v celkovej príprave.
Nie som 100% paleo - to sme už predebatovali, konzumujem aj med, ale iba v tedy,keď sa tomu neviem vyhnúť.
Ináč dobre vidíš, po určitej dobe je nárok organizmu na CH odlišný.
Nic se nestane, když se med vymění na něco jíného dle chuti :) Já se med snažím snižovat, hlavně když se peče, určitě se med znehodnotí, je lepší ho použít v tepeně neupravených receptech. Uvidíme, kam se dopracujeme, zatím jsme na dobré cestě :)
OdpovědětVymazat