Podzim je tady a máme chuť na poctivé jídla. Poslední dobou toho nebylo málo: koleno, kachnička, žebírka... Tak jsem se rozhodla, že i když v této zimě toužíme po teplé večeři, přece se budu snažit propašovat více zeleniny.
Na 4 porce (menší zapékací mísa cca 20 x 30 cm)
květák (600 g)
2 nožičky paprikové klobásy
6 vajec
200 g nivy
200 g plátky goudy (nebo jiný sýr dle chuti)
tuk na vymazání pekáče
chilli
pepř
sůl
Nejprve květák omyjeme, rozebereme na růžičky a namixujeme na drobné kousky. Můžeme taky nastrouhat, pracovat s mixérem je pro mně ale příjemně jednoduché. Vymažeme pekáč tukem, použila jsem domácí kachní sádlo, jinak se hodí i máslo nebo olivový olej. Můžeme začít vrstvit. První vrstva je polovina nastrouhaného květáku, pak následuje na drobné kostičky nasekaná niva (100 g) a jedna nožička klobásy nakrájená na kolečka. Rozšleháme tři vajíčka, osolíme, opepříme, přidáme trochu chilli a zalijeme první vrstvu. Ukončíme plátky goudy (100 g). Druhá vrstva bude stejná. Pečeme v troubě na 170 stupních zhruba 30 minut.
Vynikající recept, zkusila jsem jej ve verzi bez klobásy, protože jsem zrovna žádnou neměla po ruce a i tak je super :)
OdpovědětVymazatA taky nemusíme pořád jíst nějakou klobásu :) Jsem ráda, že chutnalo, Beáta.
OdpovědětVymazat