Plněné lilky jsem plánovala jako předkrm, pak se ale ukázalo, že zasytí až dost. Sýr a domácí šunka udělají svoje...
Pro dvě osoby jako hutnější předkrm:
1 menší lilek (250 g)
1 cibule
100 g domácí šunky (jakékoliv kvalitní šunky nebo slaniny, můžete ale celkem vynechat)
2 stroužky česneku
50 g sýr grand moravia
50 g sýr chedar
olivový olej
sůl
chilli
Pomocí ostrého nože rozkrojíme a vydlabeme lilek. Natřeme uvnitř olivovým olejem a solí, pečeme cca 20 minut v troubě na 200 stupňů.
Mezitím připravíme nádivku. Na olivovém oleji osmažíme šunku, cibuli, přidáme česnek a na kostičky nakrájený zbytek lilku, solíme dle potřeby a dochutíme chilli. Restujeme cca 5-10 minut, lilek potřebuji pěkně osmahnout. Nakonec přidáme strouhaný sýr a naplníme touto směsí lilkové vaničky. Dopékáme v troubě cca 10 minut.
Poznámka: Čím menší lilky, tím víc se hodí jako předkrm a menší plněné lilky vypadají i lépe.
Poznámka: Experimentujte se sýry, příště zkusím gorgonzolu nebo nějaký uzený sýr.
Žádné komentáře:
Okomentovat