Krémové polévky jsou výborné. Základ je vždy stejný: vývar, hodně zeleniny, jednoduché dochucení.
Na 4 porce:
1/2 l vývaru
1/2 kg žampionů
50 g másla
estragon
Na másle podusíme očištěné a nakrájené žampiony. 50 gramů není moc, pokud si zrovna nehlídáte křivky, přidejte klidně ještě padesát, v másle krásně vynikne aroma žampionů. Zalijeme vývarem. Většinou mám na mrazáku naporcovaný vývar, co zůstane z nedělního oběda, pak je život mnohem jednodušší a nemusíte experimentovat s polévkovými kostkami. Vzhledem k tomu, že je vývar sám o sobě slaný, je zbytečné solit nebo přidávat jakékoliv koření, do polévky přidávám už jen špetku estragonu. Přivedeme do varu a chvilku povaříme. Polévku pak rozmixujeme na hustý krém. Tyčovým mixérem to není ono, oplatí se velký mixér zapatlat, dosáhnete krásné krémové hebkosti. Podáváme opraženou slaninou. Doba přípravy trvá asi 15 minut, troufnu si říct, že je to rychlejší, než pytlíková polévka, navíc bych kupovaný hotový produkt chutí a čerstvostí ani neporovnávala.
Žádné komentáře:
Okomentovat