čtvrtek 28. června 2012
Bezlepkové čokoládové muffiny
Převažuje v nich chuť opravdové čokolády, těsto je přitom vláčné a vlašské ořechy příjemně ladí s hořkostí.
Na 12 velkých muffinů:
200 g neloupaných namletých mandlí
hrstku vlašských ořechů
3 velké lžíce holandského kakaa
4 velké lžíce medu
špetku jedlé sody
2 vajíčka
vanilkové aroma
špetku soli
100 ml kokosového mléka/krému
ozdoba: 12 sušených švestek
Všechny ingredience smícháme a vlijeme do formiček. Do každé formičky s těstem strčíme sušenou švestku. Medu můžeme přidat i víc, záleží na chuti. Pečeme v troubě, dokud testovací špejle není suchá.
Hodí se ke kávě jako pořádná čokoládová dobrota.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat