Poslední dobou mám obrovskou chuť na zeleninu v jakékoliv podobě. Karbanátky (lívance) jsou rychlé a luxusní, jak na snídani, tak na večeři, samotné i jako příloha. Já je prokládám domácí uzenou slaninou :)
Na 2 porce (10 karbanátků)
1 brokolice (cca 300 g)
2 vejce
100 g chedaru (jiný sýr dle chuti)
sůl
mleté mandle dle potřeby
tuk na smažení
Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme v páře cca 5-10 minut. Můžete použít podložku do hrnce na paření, nebo jednoduše zalijte brokolice v kastrolu panákem vody a vařte pod pod poklicí, přebytečnou vodu pak odlijte. Nepřevařte, ať je zelenina svěží zelená. Změklou brokolici rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou. Pokud používáte mixér, může být brokolice i tvrdší, můžete vařit kratší dobu. Přidejte vejce, sůl, strouhaný sýr, důkladně zamíchejte. Pokud se vám zdá hmota příliš řídká, přidejte polévkovou lžíci mletých mandlí. Ideální je hustá kaše. Pomocí lžíce naberte těsto do pánve s rozpáleným tukem, vytvarujte karbanátky a upečte z obou stran.
Ach jo .Dělala jsem to z polovičního množství a jako obvykle se mi na pánvi ůplně rozjely.Přitom jsem tam dala 3 lžíce mandlové mouky.Ještě nikdy se mi nepovedly karbenátky ,kde byl sýr.Tím teplem se na pánvi rotečou ať jsou husté jak chcou.Dala jsem je na pečící papír a do trouby ,snad se budou dát sníst aspoň tak.
OdpovědětVymazatNapadá mně, že byla třeba brokolice moc vlhká, ale to už asi nezjistíme... A co takhle rozdělit do muffinových forem a péct v troubě?
Vymazat