Stránky

pondělí 5. listopadu 2012

Jablka na víně zapečené v mandlovém těstíčku

jablka



To je teda dlouhý ale výstižný název!

Přitom na tom nic komplikovaného není, název je delší než samotná příprava. 

Na 3 kelímky (suflé formy)

2 jablka, např. Gala
3 lžičky medu
cca 1 dl červeného vína
skořice
máslo

Na těsto:
3 žloutky
3 lžičky medu
2 lžíce mletých mandlí
vanilka

Jablka omyjeme a nakrájíme na menší kostičky, rozdělíme do forem natřených máslem. Zakapeme medem a vanilkou, posypeme skořicí a zalijeme vínem (půl panáka).

Žloutky lehce našleháme s medem a vanilkou, přidáme po částech mandle. Přidáme jen tolik mandlí, ať těsto zůstane tekuté, jak na obrázku.

V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme dozlata. Necháme vychladnout, klidně několik hodin. Horké je těsto ještě tekuté, pokud vychladne, tak chutná jako piškot nasáknutý svařákem.


jablka

jablka

zapecene



Žádné komentáře:

Okomentovat