Poprvé se mi špagetová dýně nepovedla dle mé představy, teď jsem to ale zvládla na jedničku.
Postup je jednodušší:
Velkou dýni (cca 1 - 1,5 kg) omyjeme a propíchneme ostrým nožem až do prostředku, provedeme zhruba 8 vpichů, záleží od velikosti dýně. Je to proto, aby se vlhkost mohla během pečení odpařit. Ohříváme (pečeme) v mikrovlnce na 700 W 12-15 minut (pokud se jedná o menší dýni) až 20-25 minut (v případě většího kousku), každých 5 minut otočíme, ať se může přebytečná voda rovnoměrně odpařit. Dýně je hotová, pokud se slupka začne deformovat, malinko splaskne.
Necháme vychladnout, rozpůlíme a pomocí vidličky vydlabeme. Neuvěřitelné, ale opravdu se rozpadne na dlouhé "těstoviny". Je to skvělý základ pro jakékoliv omáčky.
Pozor, mějte trpělivost, nechte pořádně vychladnout, jinak se při rozřezání pořádně popálíte.
Žádné komentáře:
Okomentovat